diabetisch

banner-wordpress

Verkeerde voeding + langdurig stilzitten + stress = ontwikkeling diabetes type 2

In de huidige leefomgeving is het makkelijk om diabetes type 2 te krijgen. Veel mensen eten verkeerd (o.a. dagelijks brood, koemelkproducten, pasta, aardappelen, rijst, frisdrank of sapjes), bewegen te weinig, zitten te veel stil en hebben last van chronische stress. Het recept voor insuline-ongevoeligheid op de korte termijn en diabetes type 2 op de lange termijn.

De huidige welvaart leidt tot ziekte, tot welvaartsziekten. Op dit moment heeft 50,3 procent van de Nederlandse bevolking overgewicht. Mensen denken dat ze rationeel zijn, maar in werkelijkheid worden jouw instincten in de huidige maatschappij uitgebuit en vermarkt. Je voorkeur voor zoet en zout, lui zijn en prikkels was een voordeel in een natuurlijke omgeving, maar is in de huidige onnatuurlijke omgeving een groot nadeel geworden.

Ik leer je hoe je uit dit rad kunt stappen.

22

Wat te doen als je diabetes wilt voorkomen of wilt aanpakken?

1. Zie in dat je normaal bent in een abnormale omgeving
Heb jij diabetes type 2 of heb jij een voorstadium van verminderde insulinegevoeligheid? Dan ben je doodnormaal in een abnormale omgeving. De maatschappij duwt je de verkeerde kant op. Het is geen individueel probleem, maar vooral een maatschappelijk probleem. Een maatschappij waarin je continu wordt verleid om de verkeerde keuze te maken, van voeding, beweging en ontspanning. Dit leidt tot omkeerbare verstoringen in de stofwisseling. Het is dus geen ziekte, maar een functionele stoornis veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. De revolutie ligt wel in jouw handen: een ander – zelfs een arts niet – kan jou niet beter maken als je zelf niet in actie komt. Met een gezonde leefstijl kun je de verstoring in de stofwisseling weer herstellen, dus jezelf beter maken. Vernieuwde gezondheid is het gevolg. Dit programma maakt de stap van misleiding naar leiding.

2. Neem de regie over je eigen gezondheid in handen
Kennis over gezondheid is een basisrecht van ieder mens. Ook voor jou. Maar je leert nergens hoe je voor je kostbare bezit – jouw gezondheid – kunt zorgen. Je moet zelf op zoek gaan en de leiding nemen. Dit programma maakt de stap van lijder naar leider.

3. Vertrouw niet alleen op de reguliere geneeskunde
De reguliere geneeskunde is expert op het gebied van de acute geneeskunde en infectieziekten. Op het gebied van welvaartsziekten – waaronder diabetes type 2 – geneest het niets. Leefstijl is vervangen door pillen. Dit programma vervangt pillen door leefstijl.

Een eeuw geleden proefde de arts aan de urine of er diabetes mellitus – betekent letterlijk ‘honingzoete doorstroming’ – was. Een zoete smaak, dus glucose in de urine, duidt op diabetes. Nu wordt de diagnose vaak met een druppel bloed vastgesteld. Prima om te weten dat je (bijna) diabetes hebt. De therapie is hier misschien nog veel belangrijker.

Het is een uitnodiging om je leven drastisch bij te sturen. Een uitnodiging om naar je lichaam te luisteren en aan zijn basisbehoeften te voldoen.

Helaas stuurt een arts de meeste mensen met medicijnen naar huis. De symptomen worden ondersteund, de oorzaak blijft intact. Mensen hadden een slechte insulinegevoeligheid zonder medicijnen, en hebben nu een slechte insulinegevoeligheid mét medicijnen. Het probleem blijft intact.

Het is tijd voor een andere benadering.

Diabetes type 2 – en andere voorstadia van insuline-ongevoeligheid waar miljoenen mensen in verkeren – wordt door een ongezonde leefstijl veroorzaakt. Als een ongezonde leefstijl de oorzaak is, laten we dan een gezonde leefstijl als medicijn gebruiken. De laatste jaren blijkt ook in de wetenschap dat diabetes type 2 in veel gevallen met een gezonde leefstijl omkeerbaar is. Laat het niet zover komen en pak het probleem nu meteen aan!

22

JOIN OUR NEWSLETTER
Join over 3.000 visitors who are receiving our newsletter and learn how to optimize your blog for search engines, find free traffic, and monetize your website.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.